Uusi vuosi – uudet kujeet

Ajanvarauskalenteri

Tästä se lähtee, uusi vuosi 2018. Taas kerran palataan sorvin ääreen murjomaan rautaista kuntoa, kehittämään heikkouksia ja nauttimaan liikunnan tuomasta ilosta sekä kärsimyksestä.

Hommahan toimii niin, että suunnitelmallisuus ohjelmoinnissa säilyy pitkälti samanlaisena kuin aina ennenkin. Harjoiteltavat asiat suunnitellaan olemaan nousujohteisia ja niissä pyritään keskittymään muutamaan asiaan kerrallaan. Esimerkiksi yhden tai kahden kuukauden aikana keskitytään ensin kehittämään perusvoimatasoja ylös. Tämän aikana saattaisi ohjelmassa olla myös perustavamman laatuista pitkää puurtamista, jotta hyvä perustuntuma säilyisi mukana. Tämän jälkeen painopiste saattaisi siirtyä hetkeksi esimerkiksi kehonpainoharjoittelun pariin, kunnes taas siirryttäisiin johonkin muuhun.

Takaamme kuitenkin, että ohjelmointi jota teemme, on suunniteltu olemaan pääasiassa CrossFit -harjoittelua. Näin ollen kukaan ei pääse karkuun voimaharjoittelua, kestävyysharjoittelua, liikkuvuusharjoittelua, pitkiä, lyhyitä tai intervalli metconeja. Pääpainopiste saattaa vain olla jossain ominaisuudessa hetken aikaa ennen kuin mennään eteenpäin. Näin asiat ehtii oppimaan paremmin ja harjoiteltavista asioista saadaan enemmän irti. Tämänlainen “painopisteharjoittelu” on oleennainen osa CrossFit Kuopion kisaryhmänkin harjoittelua. Tämän myötä voimmekin kertoa, että kisaryhmän jäsenet tulevat ottamaan enemmän osaa myös normaaleihin wodeihin.

Syitä tälle muutokselle on muutama. Ensinnäkin se vahvistaa edelleen salille ominaista yhteisöllisyyttä, josta CF Kuopio on tullut kansallisesti tunnetuksi. Toisekseen se mahdollistaa paremmat yhteistyömahdollisuudet meille valmentajille, jotka suunnittelemme ohjelmointia salille. Tällä tavalla pystymme jakamaan tietotaitoamme ja parantamaan kokonaisvaltaisen valmennuksen laatua entisestään. Kolmanneksi tämä aukaisee helpomman väylän siirtyä kokeilemaan millaista kilpailu CrossFit:n parissa olisi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kilpailu olisi jollain tapaa pakollinen osa lajin harrastamista. Harjoitukset ja niiden luonteet säilyvät hyvin pitkälle samanlaisina kuin tähänkin asti.

Jos kuitenkin kilpailun kärpänen pääsee puraisemaan ja kiinnostuit asiasta, voit ottaa yhteyttä Villeen. Kisaryhmä tekee WOD:n lisäksi omaa kausisuunnitelmaa, joka on synkronoitu salin perusohjelmoinnin kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kisaryhmä harjoittelee myös hieman ylimääräistä lajille ominaisia harjoitteita.

Oma tavoitteemme tänä vuonna on kertoa tarkemmin mitä asioita pyritään milloinkin harjoittelemaan. Tästä olemme saaneet palautetta ja otamme siitä kopin kun julkaisemme ohjelmointia. Joka kerta kun painopiste harjoiteltavissa asioissa muuttuu, pyrimme kertomaan mihin asioihin pyritään. Lisäksi yritämme ohjelmoinnin ohella kertoa myös yksittäisten harjoitusten tarkoituksen. Tämä olisi nähtävillä esimerkiksi otsikointina ”Strength”, ”Metcon” jne.
Uskomme, että tämä tiedottaminen auttaa saamaan paremmin harjoittelusta kiinni ja että sen avulla osaatte myös itse asennoitua harjoitteluun paremmin kun tiedätte mitä haetaan!

Ohjelmoinnin parantamisen lisäksi ajattelimme ottaa myös puheeksi jälleen tavoitteiden asettamisen. Asetitko niitä viime vuodelle? Kuinka kävi? Aiotko asettaa tavoitteita ensi vuodelle ja kuinka aiot varmistaa niiden onnistumisen?

Tulevana vuotena osaamme varmaan paremmin auttaa teitä tavoitteiden saavuttelussa. Monet hankalat liikkeet tarvitsevat riittävät perustaidot ennen niiden harjoittamista. Siirtymä perusasioista haastaviin saattaa kuitenkin olla pitkä ja kivinen. Esimerkiksi siirtymä leuanvedosta ja dipistä rengas muscle-up:iin on melkoinen. Helposti voi mennä sormi suuhun ja tehtävä työ vaikuttaa liian suurelta, että edes aloittaisi. Näitä tilanteita varten olemme lisänneet erikoiskurssien tarjontaa salilla. Olettekin varmaan huomanneet, että esimerkiksi Annan vetämiltä gymnastics -kursseilta on tullut tarinoita onnistumisista. Muutamat ovat myös kertoneet, että painonnosto on avautunut barbell club:n myötä aivan erilailla. Tietoa erikoiskursseista putkahtelee kotisivuillemme sitä mukaa kun niitä järjestetään.

Ja nyt sitten niihin suunnitelmiin, joista Ville hieman hehkutti pikkujouluissa. Ja nämähän ovat suunnitelmia, jotka TULEVAT toteutumaan vuoden aikana:

Ensinnäkin uutukainen voimanosto-ohjelmointi. Larin ja Villen alusta loppuun suunnittelema ja räätälöimä CFK Powerlifting alkaa helmikuussa 2018. Lisäinformaatiota tästä vielä myöhemmin. Voimanosto-ohjelmointi käsittää viikossa neljä treeniä, joista kaksi vedetään ohjatusti. Yhteistreenit ovat maanantaisin sekä torstaisin kello 1930-2100. CFK Powerlifting ohjelmointi on suunniteltu palvelemaan harjoittelijoitamme laajalla skaalalla. Ohjelmoinnin kautta on mahdollista esimerkiksi kilpailla voimanostossa. Ohjelmointi palvelee myös niitä harjoittelijoita, jotka kokevat voimatasojensa kaipaavan extrakohennusta. Tilapäinen painopisteen kallistaminen voimanhankintaan onnistuu treenamalla CFKPL ohjelmoinnin mukana esimerkiksi kahtena päivänä viikossa ja muuten normaaleilla WODeilla. Ohjelmointi palvelee myös niitä harjoittelijoita, jotka tykkäävät enemmän voimailusta ilman kilpailullisia tavoitteita. Autamme harjoittelun suunnittelussa ilomielin! CFKPL ohjelmointi plus yhteistreenit ovat jäsenillemme veloituksettomia.

Jotta voimanosto ja harjoittelu ylipäätänsä salilla olisi miellyttävää, voimme iloksemme kertoa, että vihdoin ja viimein pystymme hankkimaan salille kumimaton koko salin alueelle sekä tekonurmipätkän. Matto asennetaan 20.1.2018 ja avuksi tarvitsemme mahdollisimman paljon apukäsiä. Kyseessä on iso urakka ja sali täytyy pitää kiinni koko asentamisen ajan. Hommat ovat helppoja ja kaikki pystyvät kyllä auttamaan. Tästä lisäinfoa pian.

Ja kun salilla rähjääminen alkaa kyllästyttämään, voi vauhtia hakea Annan järjestämästä uimakoulusta. Uimakoulu on suunniteltu henkilöille, jotka osaavat jo hieman uida ja tavoitteena on edistää uintitaitoja rinta- sekä vapaauinnissa.
Uimakoulun kurssit järjestetään huhti-toukokuun aikana lippumäen uimahallissa. Tarkemmat tiedot julkaistaan helmikuun aikana.

HUIPPUA ALKANUTTA VUOTTA KAIKILLE!

Terveisin
Ville, Matti ja Anna

Jaa artikkeli

Kommentoi

*