CrossFit Kuopio Endurance: Uintikurssi

Ajanvarauskalenteri

CrossFit Kuopio ENDURANCE: Uintikurssi

Uinti on yksi tehokkaimmista tavoista kehittää kestävyyskuntoa sekä oiva tapa myös palauttavaan harjoitteluun. Uinti on nivelystävällinen laji ja kuntoilumuodon lisäksi sitä käytetään kuntouttavaan harjoitteluun. Uinnin suosio on kasvanut CrossFitissä, vaikkei sitä tavallisilla WOD:eilla tehdäkään. Erityisesti CrossFit-kilpailuissa uinti on yksi tapa testata urheilijan kestävyyttä ja taitoa.

Uinti vaatii hyvää tekniikkaa silloin, kun halutaan uida taloudellisesti pitkiä matkoja tai nopeita sprinttejä. Vesi on noin 770 kertaa tiheämpää kuin ilma ja tästä syystä se muodostaa vedessä liikkumista vastustavan voiman. Aloittelevalla uimarilla uinnin taloudellisuus paranee huomattavasti, kun poistetaan suurimmat vastusvoimia aiheuttavat asennot ja uintiliikkeet. Uintitekniikoiden tärkein elementti on virtaviivaisen asennon synnyttäminen ja sen säilyttäminen uinnin aikana, jotta vedenvastus minimoidaan.    

Tarjoamme jäsenillemme CrossFit Kuopion uintitekniikka-kurssin, jossa kuuden viikon aikana harjoittelemme pienryhmissä rintauinnin ja vapaauinnin tekniikoita. Kurssi sopii kaikille perusuimataitoisille miehille ja naisille, jotka haluavat parantaa uinnin tekniikkaa. Kurssi toteutetaan Lippumäen uimahallissa, jossa on kurssilaisia varten varattu rata. Kurssista toteutetaan kaksi 6hlön ryhmää, joista ensimmäinen ryhmä on maanantaisin ja toinen ryhmä tiistaisin.

Kurssin vetäjänä toimii Anna, joka on suorittanut SUH:in (Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto) uimaopettajan sekä uinninvalvojan sertifikaatit.

Kurssin vaatimustaso:

Osallistujan on kyettävä uimaan vapaavalinnaisella tyylillä 200m ilman lepotaukoja tai apuvälineitä. Vauhdilla ei ole merkitystä.

Kurssin sisältö:

Lähtötasotesti, rintauinnin osaharjoitteet, rintauinnin hengitystekniikka, vapaauinnin osaharjoitteet, vapaauinnin hengitystekniikka, sukeltaminen ja lopuksi lähtötasotestin uusinta.

Kurssille tarvitset mukaan asianmukaiset varusteet eli uimapuvun ja uimalasit! Lisäksi uimalakki on hyödyllinen, muttei pakollinen.

Kurssin ajankohta:

Ryhmä1  Maanantaisin klo 17-18

16.4-28.5.2018

KURSSI TÄYNNÄ

Ryhmä2 Tiistaisin 17-18

17.4.-29.5.2018

4/6 paikkaa vapaana

Kokoontuminen ensimmäisellä harjoituskerralla klo 16:30 Lippumäen uimahallin aulassa!

HUOM! Tunteja ei ole vappuviikolla eli 30.4 tai 1.5

Kurssin hinta:

159 euroa

Kurssin hintaan sisältyy uimahallin pääsymaksu sekä neljän viikon harjoitusohjelma!

Ilmoittautuminen allaolevan kaavakkeen kautta:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

juoksutausta lyhyesti, tavoite matka/tapahtuma, rajoittavat vammat tms.?

Jaa artikkeli

Kommentoi

*