CrossFit Kuopio: Endurance- Uintikurssi KESÄ

Ajanvarauskalenteri

CrossFit Kuopio ENDURANCE: Uintikurssi

Uinti on yksi tehokkaimmista tavoista kehittää kestävyyskuntoa sekä oiva tapa myös palauttavaan harjoitteluun. Uinti on nivelystävällinen laji ja kuntoilumuodon lisäksi sitä käytetään kuntouttavaan harjoitteluun. Uinnin suosio on kasvanut CrossFitissä, vaikkei sitä tavallisilla WOD:eilla tehdäkään. Erityisesti CrossFit-kilpailuissa uinti on yksi tapa testata urheilijan kestävyyttä ja taitoa.

Uinti vaatii hyvää tekniikkaa silloin, kun halutaan uida taloudellisesti pitkiä matkoja tai nopeita sprinttejä. Vesi on noin 770 kertaa tiheämpää kuin ilma ja tästä syystä se muodostaa vedessä liikkumista vastustavan voiman. Aloittelevalla uimarilla uinnin taloudellisuus paranee huomattavasti, kun poistetaan suurimmat vastusvoimia aiheuttavat asennot ja uintiliikkeet. Uintitekniikoiden tärkein elementti on virtaviivaisen asennon synnyttäminen ja sen säilyttäminen uinnin aikana, jotta vedenvastus minimoidaan.    

Tarjoamme jäsenillemme CrossFit Kuopion uintitekniikka-kurssin, jossa kuuden viikon aikana harjoittelemme pienryhmissä rintauinnin ja vapaauinnin tekniikoita. Kurssi sopii kaikille perusuimataitoisille miehille ja naisille, jotka haluavat parantaa uinnin tekniikkaa. Kurssi toteutetaan Lippumäen uimahallissa, jossa on kurssilaisia varten varattu rata. 

Kurssin vetäjänä toimii Anna, joka on suorittanut SUH:in (Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto) uimaopettajan sekä uinninvalvojan sertifikaatit.

”Olen joskus aiemminkin ollut uintivalmennuksessa, mutta vasta Annan kurssilla ymmärsin miten hengitysrytmin pitäisi mennä. Sen ansiosta opin uimaan siten, etten hengästy tolkuttomasti heti ensimmäisten vetojen jälkeen.”

”Kurssilla käytiin hyvin läpi rintauinnin ja vaparin tekniikat. Rintauinnissa sain virheellisen jalkatekniikankin kuntoon. Vaparin osaamisesta olin erityisesti haaveillut jo pitkään. Kurssilla sain hyvät pohjat vaparin tekniikkaan ja itsenäiseen harjoitteluun.”

”Kurssi ja yksittäiset kerrat oli pilkottu hyvin pienempiin osiin, joiden kautta edettiin. Jos jokaisella kerralla olisi sanottu heti, mitä tunnin lopussa tehdään, en olisi uskonut, että pystyisin viimeistä harjoitusta tekemään. Tunti kuitenkin eteni pienissä paloissa ja lopulta kaiken yhdistämällä osasikin tehdä etukäteen hankalaksi ajateltuja harjoituksia.”

Kurssin vaatimustaso:

Osallistujan on kyettävä uimaan vapaavalinnaisella tyylillä 200m ilman lepotaukoja tai apuvälineitä. Vauhdilla ei ole merkitystä.

Kurssin sisältö:

Lähtötasotesti, rintauinnin osaharjoitteet, rintauinnin hengitystekniikka, vapaauinnin osaharjoitteet, vapaauinnin hengitystekniikka, sukeltaminen ja lopuksi lähtötasotestin uusinta.

Kurssille tarvitset mukaan asianmukaiset varusteet eli uimapuvun ja uimalasit! Lisäksi uimalakki on hyödyllinen, muttei pakollinen.

Kurssin ajankohta:

Maanantai 10.06. 18:00-19:00
Maanantai 17.06. 18:00-19:00
Maanantai 24.06. 18:00-19:00
Maanantai 01.07. 18:00-19:00
Maanantai 08.07. 18:00-19:00
Maanantai 15.07. 18:00-19:00

5/6 paikka vapaana

Kokoontuminen ensimmäisellä harjoituskerralla klo 17:40 Lippumäen uimahallin aulassa!

Kurssin hinta:

159 euroa

Kurssin hintaan sisältyy uimahallin pääsymaksu sekä neljän viikon harjoitusohjelma!

Ilmoittautuminen allaolevan kaavakkeen kautta:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Jaa artikkeli

Kommentoi

*