Senior WOD

SeniorWOD tunnit ovat tarkoitettu 60+ vuotiaille naisille ja miehille. SeniorWOD-tunneilla harjoittelu on toiminnallista harjoittelua, jolla pyritään parantamaan arkielämässä tarvittavia fyysisiä valmiuksia. Näitä ovat mm. kestävyys, liikkuvuus, tasapaino, koordinaatio ja voima. Tavoitteena on kehittää kokonaisvaltaisesti elämänlaatua. CrossFit-harjoitukset ovat aina muokattavissa kaiken ikäisille ja kuntoisille ihmisille, joten SeniorWOD tuntien kautta kynnys astua mukaan on matalampi!

Harjoittelu toteutetaan pienryhmässä valmentajan ohjauksessa. SeniorWOD-tunteja on tarjolla kahdesti viikossa; maanantaisin ja perjantaisin klo 11:00-12:00. Tunnit rakentuvat WODin (Päivän harjoitus, Workout of the day) ympärille, joka on suunniteltu Senioreita varten. Harjoittelu alkaa lämmittelyllä, jossa elimistö valmistetaan varsinaiseen harjoitukseen. Lämmittelyn jälkeen teemme päivän voima/taitoharjoituksen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi levytangolla, käsipainoilla tai jollakin muulla välineellä tehtäviä harjoitteita. Voimaharjoittelu aloitetaan aina oikeiden ja turvallisten tekniikoiden opettelulla. Joskus taas harjoittelemme pelkästään voimisteluliikkeitä ja emme koske painoihin ollenkaan. Näiden jälkeen saatamme tehdä lyhyen tai pidemmän kuntopiirityyppisen METCON– (aineenvaihduntaa kiihdyttävä, metabolic conditioning) harjoituksen. Päivän pääharjoitukset ovat aina erilaisia, jotta kuormittaisimme vartaloa mahdollisimman monipuolisesti.

Ohjaajana toimii Anna Ollikainen ja hän on yksi CrossFit Kuopion valmentajista. Anna on valmistunut toukokuussa liikunnanohjaajaksi (AMK) sekä ohjauskokemusta CrossFitistä on kertynyt jo muutaman vuoden ajan. Liikunnanohjaajan opinnoissa Anna on mm. suorittanut VoiTas- valmentajasertifikaatin (Iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelu) sekä opintoihin on kuulunut ohjausta Senioreiden kanssa.

UKK-instituutti (terveysliikunnan tutkimus- ja asiantuntijakeskus) suosittelee tekemässään liikuntapiirakassa 65+ vuotiaille miehille ja naisille kestävyyskunnon kehittämiseksi reipasta liikuntaa ainakin 2h 30min viikossa, joka tarkoittaa esimerkiksi reipasta kävelyä, sauvakävelyä, raskaita koti- ja pihatöitä. Vaihtoehtoisesti voi tehdä 1h 15min rasittavaa liikuntaa viikossa, joka tarkoittaa mm. hiihtoa, kuntopyöräilyä tai uintia. Tämän lisäksi tulisi tehdä vähintään 2 kertaa viikossa lihasvoimaa, tasapainoa ja notkeutta. Aloittamalla harjoittelun CrossFit Kuopion SeniorWOD-tunneilla täytät nämä suositukset hienosti!

Tule tutustumaan Senior WOD tunteihimme ystäväsi kanssa allaolevina päivinä klo 11-12:
Maanantai 05.03.2018
Perjantai 23.03.2018

Yllä mainitut tunnit ovat ilmaisia. Tarvitset mukaan vain jumppavaatteet ja juomapullon! Tutustumistunneille voit ilmoittautua tästä linkistä. Sivusto pyytää sinua luomaan käyttäjätunnukset varauspalveluun, jotka tehtyäsi pääset varaamaan tunnin haluamaltasi päivältä.

Tervetuloa!

Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Voit jättää yhteystietosi allaolevalla kaavakkeella jolloin sinuun ollaan yhteydessä sähköpostitse.

Etu- ja Sukunimi (pakollinen)

Sähköpostiosoite (pakollinen)

Voit myös ottaa yhteytta suoraan sähköpostitse annaollikainen@hotmail.com

Senior WOD hinnasto:

* 10 kerran kortti 90 eur

* 5 kerran kortti 60 eur

Maksut suoritetaan paikan päällä joko käteisellä tai korttimaksulla.

Lähteet:

UKK-instituutin terveysliikunta suositukset yli 65-vuotiaille:
http://www.ukkinstituutti.fi/liikuntapiirakka/liikuntapiirakka_yli_65-vuotiaille