CrossFit Kuopio Endurance

Juoksutekniikka

Juoksu on iso osa CrossFit-harjoittelua aivan kuten yksittäiset painonnosto- tai voimisteluliikkeet. Oikeaoppisen juoksuasennon oppiminen on aivan yhtä tärkeää kuin esimerkiksi perusta valakyykylle. CrossFit Kuopio Endurance: Juoksutekniikkakurssilla harjoittelemme POSE- juoksutekniikkaa. Useimmat juoksijat yliaskeltavat, joka lisää loukkaantumisriskiä. Jos penikka- tai polvikivut, pohkeen kireys, akilleksen arkuus tai plantaarifaskiitti ovat olleet vaivana, niin on mahdollista, että sinulla tulee yliaskellusta. Käytämme kurssin aikana videoanalyysiä ongelmien tunnistamiseen ja harjoittelemme drillejä, joiden avulla oikea juoksuasento lähdetään muodostamaan. Kurssin tunnit koostuvat lämmittelystä, liikkuvuusharjoitteista, tekniikkaosuudesta- ja juoksuharjoituksesta.

Uintitekniikka

Uinti on yksi tehokkaimmista tavoista kehittää kestävyyskuntoa sekä oiva tapa myös palauttavaan harjoitteluun. Uinti on nivelystävällinen laji ja sitä käytetään myös kuntoutusmuotona monien vammojen parantamiseen. Uinnin suosio on kasvanut CrossFitissä, vaikkei sitä tavallisilla WOD:eilla tehdäkään. Erityisesti CrossFit-kilpailuissa uinti on yksi tapa testata urheilijan kestävyyttä ja taitoa.

Uinti vaatii hyvää tekniikkaa silloin, kun halutaan uida taloudellisesti pitkiä matkoja tai nopeita sprinttejä. Vesi on noin 770 kertaa tiheämpää kuin ilma ja tästä syystä se muodostaa vedessä liikkumista vastustavan voiman. Aloittelevalla uimarilla uinnin taloudellisuus paranee huomattavasti, kun poistetaan suurimmat vastusvoimia aiheuttavat asennot ja uintiliikkeet. Uintitekniikoiden tärkein elementti on virtaviivaisen asennon synnyttäminen ja sen säilyttäminen uinnin aikana, jotta vedenvastus minimoidaan. CrossFit Kuopio Endurance: Uintikurssilla harjoittelemme pienryhmissä rintauinnin ja vapaauinnin tekniikoita kuuden viikon ajan. Kurssi sopii kaikille perusuimataitoisille miehille ja naisille, jotka haluavat parantaa uinnin tekniikkaa.

Tulevista ENDURANCE- kursseista tiedotamme ajankohtaista osiossa.