Periaatteet

Beyond by CrossFit Kuopio – harjoitusohjelma on suunniteltu henkilöille, jotka haluavat menestyä toiminnallisen harjoittelun kilpailuissa kansallisella tasolla tai haluavat käyttää harjoitteluun aikaa 90+ minuuttia per harjoituskerta.

Harjoitusohjelman periaatteet

  • SuunnitelmallisuusTarkasti ja yksityiskohtaisesti suunniteltu harjoitusohjelma, jossa lähdetään liikkeelle pohjan rakentamisesta ja jossa edetään suunnitelmallisesti sekä määrätietoisesti kohti parempia tuloksia. 
  • SystemaattisuusJärjestelmällinen lähestyminen mahdollistaa ennalta arvattavan etenemisen, asioiden prosessoimisen sekä oivallusten tekemisen. Näin opit ja kehityt systemaattisesti paremmaksi.
  • ProgressiivisuusProgressiivinen kuorman lisääminen mahdollistaa juuri oikean harjoitusmäärän löytämisen ja sitä kautta parhaimman mahdollisen adaptaation aikaansaamisen. 
  • Tarkoituksenmukainen stimulusTarkoituksenmukaisen ärsykkeen saavuttamiseksi Beyond by CrossFit Kuopio -ohjelmoinnissa nojataan vahvasti prosentteihin, tuntumaan sekä räätälöintiin. Tarkoitus on saada paras tulos irti jokaisesta harjoituskerrasta ja näiden yksityiskohtien avulla opit tunnistamaan hyvin onnistuneen harjoituksen 
  • YksityiskohtainenLaatu korostuu yksityiskohdissa ja Beyond by CrossFit Kuopio -ohjelmointi on niitä pullollaan. Tarkkaan suunniteltu ja yksityiskohtainen ohjelmointi pitää huolen siitä, että saat kaiken mitä tarvitset. 
  • Alati vaihtelevaa Systeemit ja menetelmät antavat meille loistavat suuntaviivat, mutta lopulta harjoittelu on alati vaihtelevaa – ja ennen kaikkea hauskaa!

___

Tilaa:

Beyond by CrossFit Kuopio -ohjelmointi. 29,90€/kk.

Voit perua koska tahansa.
Tai kokeile maksutonta testiviikkoa!

”Ohjelma on suunniteltu etenemään selkeästi ja systemaattisesti eteenpäin, jotta tiedät aina mitä harjoittelet.”

Suunnitelmallinen & systemaattinen lähestyminen

Beyond by CrossFit Kuopio -harjoitusohjelmassa keskitytään suunnitelmallisuuteen sekä systemaattiseen toteuttamiseen. Beyond -ohjelmoinnissa jokainen yksityiskohta on tarkasti mietitty, ja jokainen tehtävä harjoitus palvelee jotain funktiota osana suurempaa kokonaisuutta, sillä ohjelmassa edetään jatkuvasti pienten muutosten kautta systemaattisesti eteenpäin. 

___

Beyond -ohjelmassa tulet huomaamaan, että valittuja osa-alueita harjoitellaan huolellisesti, maltillisesti sekä täsmällisesti eteenpäin aloittaen aina ensin perustan luomisesta ja sen päälle rakentamisesta. Kehitystä tehdään jatkuvasti viikkotasolla pieniä määriä, mikä lopulta johtaa merkittävään muutokseen kunto-, taito- ja voimatasoissa. 

Suunnitelmallinen harjoittelun toteuttaminen näyttäytyy jo heti lämmittelyissä, jotka tietysti valmistavat sinut päivän harjoitukseen, mutta petaavat jo pohjatyötä tulevia haasteita varten. Tarkalla suunnittelulla varmistamme sen, että ominaisuuksien kehittämisen haastavuus lähtee riittävän maltillisesti liikkeelle ja että pohjatyö on tehty ennen vaikeustason kiristämistä. Näin olet aina valmis tulevia harjoituksia sekä progressioita varten ja pääset jatkamaan siitä mihin edellisellä kerralla jäit.

___

Beyond by CrossFit Kuopio -ohjelmoinnissa jokainen sykli kestää sisällöstä riippuen kahdeksasta viikosta kahteentoista viikkoon asti ja jokainen viikko noudattaa rutiininomaista rytmiä harjoitussisällön suhteen. Pitkähköt ja suunnitelmalliset syklitykset mahdollistavat syvällisen harjoittelun, jotta ehdit sisäistämään harjoiteltavat taito-ominaisuudet sekä ehdit saamaan riittävän adaptaation tehtävistä progressioista. Ohjelman sisällä rullaava viikkorytmitys varmistaa oikean kuormituksen löytämisen lisäksi sen, että harjoittelu säilyy suunnitelmallisena vaihtelevuudesta huolimatta.

Runsaan ajankäytön ja systemaattisuuden vuoksi kehitettäviä ominaisuuksia päästään harjoittelemaan CrossFit:lle ominaisesti vaihtelevissa olosuhteissa. Beyond -ohjelmalle tyypillinen ominaisuus on, että edellisillä kerroilla harjoiteltavat asiat tulevat useasti vastaan erilaisissa skenaarioissa, mikä opettaa sinua sopeutumaan vaihteleviin tilanteisiin sekä soveltamaan oppimaasi uusissa tilanteissa. Näin opit jatkuvasti lisää ja siten kykenet suoriutumaan myös ennalta odottamattomissa tilanteissa.

Ohjelma on suunniteltu etenemään selkeästi ja systemaattisesti eteenpäin, jotta tiedät aina mitä harjoittelet.

___

Tilaa:

Beyond by CrossFit Kuopio -ohjelmointi. 29,90€/kk.

Voit perua koska tahansa.
Tai kokeile maksutonta testiviikkoa!

Et yksinkertaisesti voi epäonnistua, sillä sinulla on ainoastaan mahdollisuus oppia, kasvaa sekä kehittyä.” 

Progressiivinen kuormitus & tarkoituksen mukainen stimulus

Beyond by CrossFit Kuopio -harjoitusohjelma nojaa vahvasti prosentteihin, tuntumaan sekä räätälöintiin. Tavoite on, että jokainen harjoituskerta on kuormitukseltaan juuri riittävän sopivan haastava: ei liian helppo, muttei myöskään liian haastava. 

Prosentteihin perustuvan progressiivisuuden kasvattamisen tarkoitus varmistaa, että harjoituksesta saadaan juuri haluttu harjoitusvastine samalla kun loukkaantumisriskiä pidetään minimissä. Kun käytettävävien kuormien laskemisen perustana käytetään prosentteja, mitoittuvat painot heti tekijän oman kuntotason mukaan sopiviksi ja harjoitus räätälöityy juuri halutun laiseksi.

Toisinaan – oikeastaan hyvin usein – tulee vastaan tilanne, ettei harjoitusta voida toteuttaa vain prosenttien valossa. Voi olla, ettei laskettavia painoja tiedetä tai alla on esimerkiksi kuormittava työpäivä, jolloin vireystila on ymmärrettävästi optimitilannetta alhaisempi. Tällöin prosenttien lisäksi hyvänä apukeinona otetaan käyttöön subjektiivinen kokemus tehtävästä harjoituksesta, jolloin keskitytään saavuttamaan harjoitukselle tarkoituksen mukainen tuntuma. Näin harjoitusvastineen tavoitteluun on jo useampi työväline ja tuntumaan perustuva lähestyminen auttaa myös oppimaan kuuntelemaan oman kehon viestejä – taito, joka on äärimmäisen tärkeä tavoitteellisessa harjoittelussa.  

Jokaisen harjoituksen kohdalla tavoiteltavaa tuntumaa pyritään kuvaamaan harjoituksen yhteydessä olevassa videobrief:ssä, jolloin saat käsityksen siitä, miltä harjoituksen pitäisi tuntua. Näin varmistat sen, että harjoitus etenee tarkoituksen mukaisesti ja siten myös onnistut harjoituksessa. Tämän lisäksi opit kuuntelemaan omaa vartaloasi ja opit tunnistamaan ne elementit mistä hyvin onnistunut harjoitus koostuu sekä kuinka vältät loukkaantumisia. 

Prosentteihin, tuntumaan sekä räätälöintiin perustuva lähestymistapa on tehokas, mutta armollinen, sillä se ohjaa vahvasti tekemään juuri sen hetkisten voimavarojen suhteen sopivan harjoituksen. Et yksinkertaisesti voi epäonnistua, sillä sinulla on ainoastaan mahdollisuus oppia, kasvaa sekä kehittyä. 

___

Tilaa:

Beyond by CrossFit Kuopio -ohjelmointi. 29,90€/kk.

Voit perua koska tahansa.
Tai kokeile maksutonta testiviikkoa!