CFKPD: Urheiluravitsemuksen kokonaisuus

Ajanvarauskalenteri

Ruokavalio on yhtä merkittävässä roolissa urheilijan nousujohteisen harjoittelun ja terveyden kannalta kuin hyvin rakennettu harjoitusohjelma tai riittävä lepo. Urheiluravitsemukseen keskittyvän kurssin tarkoituksena on antaa sinulle valmiudet ymmärtää, millä tavalla ruokavalio vaikuttaa palautumiseen, kehittymiseen ja suorituskykyyn sekä soveltaa opittua käytännön tasolla omaan ruokavalioosi.

Kurssi järjestetään kahtena viikonloppuna, joista ensimmäisenä keskitytään fysiologian sekä ruokavalion kannalta perusasioihin, lähtötilanteeseen ja muutoskohteiden kartoittamiseen. Ensimmäisen viikonlopun aiheita ovat esimerkiksi:

– Palautumista, kehittymistä ja lajinomaista suorituskykyä tukevan ruokavalion kulmakivet

– Energian saatavuus ja sen rooli kehitykselle

– Erilaisten urheilusuoritusten energiantuottomekanismit ja niiden linkittyminen energiaravintoaineiden kulutukseen

– Energiaravintoaineet ja niiden rooli, määrä ja ajoitus erilaisina harjoittelupäivänä

Lisäksi saat yksilöllistä palautetta omat tavoitteesi sekä lähtötilanteesi huomioiden.

Toisena viikonloppuna teemoina ovat kehityksen seuranta, ruokavalion rooli ylirasitustilojen ennaltaehkäisyssä ja niistä palautumisessa, urheilijan joustava syöminen sekä lisäravinteet.

Tavoitteena on, että tulet tietoiseksi omiin ruokailutottumuksiisi vaikuttavista tekijöistä sekä oivallat, millaisten perusperiaatteiden avulla ruokavaliosi parhaiten tukee harjoittelutavoitteitasi ruoan tuomaa iloa ja nautintoa unohtamatta. Kurssin jälkeen ymmärrät, miten sinun tulisi erilaisina harjoittelupäivinä syödä tavoitteesi ja elämäntyylisi huomioiden ja miksi.

Kurssin vetää ohjaajamme Tiia. Tiia on kliinisen ravitsemustieteen maisterivaiheen opiskelija, joka ravitsemusterapian ohella opinnoissaan erikoistuu urheiluravitsemukseen sekä liikuntalääketieteeseen. Kokonaisuus pohjautuu tutkittuun tietoon, mutta mikä tärkeintä tiedon soveltamiseen käytännössä toimiviksi periaatteiksi.

Missä ja milloin? Kurssi järjestetään sunnuntaina 3.6 klo 14-17.30 ja sunnuntaina 17.6 klo 14-17 CrossFit Kuopion tiloissa.

Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta. Hinta 79 euroa/henkilö.

1/10 paikkaa vapaana

Huom. Ennen kokonaisuuden alkamista lähetämme sinulle esitietolomakkeen sekä ennakkotehtävän. Näiden tarkoituksena on auttaa sinua saamaan kokonaisuudesta mahdollisimman paljon irti, mahdollistaa yksilöllisen palautteen antaminen sekä auttaa tarkentamaan kurssin sisältöä osallistujien haasteiden/mielenkiinnon kohteiden mukaan. Esitietolomaketta ja ennakkotehtävää varten tarvitsemme sähköpostiosoitteesi.

Jaa artikkeli

Kommentoi

*