Perjantai 01.02.2013

Ajanvarauskalenteri

Lepo
______
OPEN-GYM 0700-0900
EI ILTATREENEJÄ!
______
Sali suljettu viikonlopun CF Winter War- kisojen vuoksi.
______
Ensi viikolla tulee uusia tuotteita myyntiin:
GAKIC

GAKIC eli glysiini-arginiini-ketoisokapronihappo on tieteellisesti testattu lihasväsymyksen estäjä, joka lisää anaerobista suorituskykyä keskimäärin 10,5 % ja väsymyksen sietoa keskimäärin 28 %. Tuotteen vaikutus perustuu pääasiassa ammoniakin poistoon. GAKIC soveltuu erinomaisesti kaikkiin urheilulajeihin.

Hiilihydraatti- ja rasva-aineenvaihdunnan lopputuotteina syntyy vettä ja hiilidioksidia, jotka on tarvittaessa helppo poistaa elimistöstä. Aminohappoaineenvaihdunta on sen sijaan ”jätehuollollisesti” haastavampaa, sillä aminohapoissa on typpeä (tarkkaan ottaen aminohapon aminoryhmässä). Näin ollen aminohappoaineenvaihdunnassa syntyy ammoniakkia, mikä on hyvin myrkyllistä kaikille nisäkkäille. Tämän vuoksi elimistöllä on tehokkaita keinoja ammoniakin poistamiseksi elimistöstä. Ylivoimaisesti tärkein näistä on maksassa tapahtuva ureakierto. Tässä monimutkaisessa kierrossa ammoniakkimolekyylit (NH3) muuttuvat ureaksi eli virtsa-aineeksi. Urea päätyy lopulta munuaisiin, joista se erittyy pois virtsana.

Fyysisen kuormituksen aikana lihassolut hapettavat (polttavat) energiaksi myös aminohappoja, joten veren ammoniakkipitoisuus nousee (esim. McLean ym. 1991). Ainoastaan aminohapon hiilirunko voidaan polttaa, joten aminoryhmät (NH2) jäävät jäljelle. Ne muuttuvat ammoniaksi (NH3) poimiessaan itselleen yhden oksoniumionin (veteen sidotun vety-ionin H = hydrogen = vety). Toinen syy ammoniakkipitoisuuden nousuun fyysisen kuormituksen aikana on verenvirtauksen vähentyminen maksaan ja munuaisiin, joissa edellä mainittu ureakierto tapahtuu. Ammoniakkipitoisuuden nouso eli hyperammonemia on yhtenä syynä lihasväsymykseen kovatehoisen urheilusuorituksen aikana (esim. Graham 1994).

GAKIC on tieteellisesti kehitetty yhdiste, joka vähentää fyysisen kuormituksen aiheuttamaa hyperammonemiaa. Ketoisokaproaatti (KIC) on kirjaimellisesti ”typetön aminohappo” eli siis ketohappo. KIC ”imee” itseensä ylimääräistä ammoniakkia. Arginiinilla on keskeinen rooli ureakierrossa, sillä arginaasientsyymi hajottaa arginiinin ornitiiniksi ja ureaksi. Näin ollen sekä KIC että arginiini osallistuvat ammoniakin poistoon. Myös glysiini tehostaa ammoniakin eliminointia.

Medicine & Science in Sports & Exercise -tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen loppukaneettina todettiin, että ”GAKIC supplementation may be a useful aid for strength-power athletes, similar to creatine supplementation. Unlike creatine, which requires approximately five days of loading to produce improvements in high-intensity work, GAKIC appears to impart an ergogenic effect within minutes of consumption.”

Ensimmäinen GAKIC-tutkimus, joka niin ikään julkaistiin Medicine & Science in Sports & Exercise -lehdessä, osoitti, että

1. GAKIC increased the ability to sustain muscle force (concentric torque) up to at least 28 percent during intense acute anaerobic muscle exercise

2. GAKIC increased the ability to sustain muscle total work by up to at least 12 percent during intense anaerobic muscle exercise and

3. GAKIC increased the overall muscle performance by delaying muscle fatigue during the early phases of anaerobic exercise through at least 15 minutes.

Yhteenvetona voidaan todeta, että glysiini-arginiini-ketoisokapronihapon (GAKIC) lihasväsymystä estävästä vaikutuksesta on vankkaa tieteellisistä näyttöä.

Lue myös tämä

Pudding

Oletko unelmoinut herkullisesta vanukkaasta, joka sisältäisi runsaasti laadukasta proteiinia ja ei lainkaan sokeria? Voit lopettaa unelmoinnin tähän paikkaan! Suomen johtava erityisruokavaliovalmisteiden kehittäjä, Manninen Nutraceuticals Oy, on lanseerannut runsasproteiinisen vanukasjauhevalmisteen, nimeltään Protein Pudding.

Tuote sisältää hulppeat 72 % proteiinia. Ja ei mitä tahansa proteiinia, vaan kolmea tämän planeetan parasta proteiinin lähdettä: munanvalkuaista, denaturoimatonta heraproteiinia ja denaturoimatonta misellaarista kaseiinia. Kaikki nämä proteiinin lähteet sisältävät runsaasti välttämättömiä aminohappoja, mutta niiden yhdistelmä tarjoaa täydellisen aminohappoprofiilin. Lisäksi ne eroavat toisistaan imeytymisnopeuden suhteen, joten elimistön käyttöön vapautuu tasaisesti aminohappoja. Runsas proteiinin saanti vaikuttaa edullisesti luustolihaksiin ja luustoon sekä pitää kylläisenä.

Kaikki tämä ” proteiini-ihanuus” olisi epärelevanttia, jos tuote olisi tavanomaisten vanukkaiden tapaan ladattu täyteen sokeria. Mutta ei hätää, sillä Protein Pudding ei sisällä LAINKAAN lisättyä sokeria tai muita puhdistettuja hiilihydraatteja.

Protein Pudding ei myöskään sisällä keinotekoisia aromeja tai väriaineita, aspartaamia, gluteiinia, transrasvoja, kollageenia tai geenimanipuloituja raaka-aineita.

Protein Pudding -valmisteen täyteläinen suklaan maku tyydyttää vaativammankin kuluttajan makunystyrät. Herkullinen maku saadaan aikaiseksi korkealuokkaisella kaakaojauheella ja luontaisella suklaa-aromilla. Kaakao (Theobroma cacao) vaikuttaa tutkimusten mukaan edullisesti mm. verenpaineeseen, insuliiniaineenvaihduntaan ja verihiutaleiden toimintaan (Corti ym. 2009). Kaakaoiden suvun nimi ”theobroma” tarkoittaakin ”jumalten ruokaa”. Huomaa, että kaupan tavanomainen kaakaojauhe sisältää pääasiassa sokeria.

Olemme kehittäneet Protein Pudding -valmisteen erityisesti urheilijoille, kuntoilijoille ja laihduttajille, mutta se soveltuu runsasproteiiniseksi välipalaksi kelle hyvänsä. Myös lapset voivat nauttia Protein Pudding -valmistetta.

Protein Pudding sisältää vain n. 1 %:n laktoosia eli annosta kohden vain n. 0,25 g. Niinpä Protein Pudding -valmistetta voivat käyttää melkein kaikki laktoosi-intolerantikot. Luonnollisesti laktoosi-intolerantikoiden pitää sekoittaa tuote laktoosittomaan maitojuomaan tai HYLA-maitoon tavallisen maidon sijaan.

Protein Pudding -valmiste on makeutettu sukraloosilla, joka on sakkaroosista eli pöytäsokerista valmistettu makeutusaine. Sukraloosia on tutkittu lukuisissa eläin- ja ihmiskokeissa. Sukraloosilla ei ole havaittu olevan mitään kielteisiä terveysvaikutuksia, ja mm. Euroopan komission tieteellinen komitea on todennut aineen turvalliseksi.

Pakkauskoko 1 kg. Pakattu muovipurkkiin. Pakkauksen ulko- ja sisäsinetti takaavat maksimaalisen tuoreuden. Pakkaus sisältää mittalusikan. Valmistettu EU:ssa EU:ssa tuotetuista raaka-aineista. Protein Pudding säilytetään huoneenlämmössä poissa lasten ulottuvilta. Viimeinen käyttöpäivä on merkitty pakkaukseen.

Keskimääräinen ravintosisältö per 100 g jauhetta:
Energiaa 348 kcal / 1479 kJ
Proteiinia 72 g
Hiilihydraatteja 4 g
Rasvaa 4,5 g
Kuitua 3,8 g

Käyttöohje: Sekoita kukkurallinen mittalusikka (n. 25 g) jauhetta n. 1 desilitraan kevyt- tai täysmaitoa ja anna jähmettyä jääkaapissa n. 2 tuntia. Tuote pitää nauttia 48 tunnin sisällä maidon lisäämisestä.

Ainesosat: munanvalkuainen, kaseiini, heraproteiinikonsentraatti, vähärasvainen kaakaojauhe, sakeuttamisaine (karrageeni), luontainen suklaa-aromi, suola (0,38 %), makeutusaine (sukraloosi).

______

IMG_3486

Jaa artikkeli

Kommentoi

*