CrossFit Kuopio Barbell Club

Painonnostotempaus ja työntö – on tietynlainen voimailun huipentuma, jossa kaikki ominaisuudet voimasta, räjähtävyydestä, tarkkuudesta ja tasapainosta yhdistyvät yhteen sulavaan liikkeeseen. Lopputulemana on näyttävä suoritus kun painot nostetaan yhdellä liikkeellä maasta pään päälle alle sekunnin mittaisessa suorituksessa.

Lyhyestä kestosta huolimatta yhden suorituksen tekemiseen kuuluu paljon pieniä asioita, jotka yhdessä saavat aikaan taloudellisen ja toimivan noston. CrossFit:ssa painonnostoa ja sen mekaniikkaa sovelletaan monissa asioissa sen taloudellisuuden sekä halutun harjoitusvaikutuksen vuoksi. Yksinkertaisesta luonteestaan huolimatta painonnoston aloittaminen voi olla hankalaa jos ei tiedä mistä lähteä liikkeelle. Haastavuutensa puolesta se saattaa olla joillekin myös ”se oma” laji, johon syttyy ja jota haluaa harrastaa enemmän.

Oli tarpeesi sitten oppia painonnoston perusteita tai haluat tehdä painonnostosta itsellesi pääasiallisen lajin, niin löydät täältä siihen varmasti hyvät eväät.

CrossFit Kuopio Barbell Club jakautuu kahteen osioon:

Vol. 1 keskittyy painonnoston perusteiden opettelemiseen. Tällä kurssilla käydään läpi yksityiskohtaisesti ja ajan kanssa kuinka tempaus ja työntö tehdään oikeaoppisesti. Tämä on erityisen hyvä kurssi jos et ole ikinä harrastanut painonnostoa, sillä pääset heti alusta asti kiinni oikeaan suoritustekniikkaan valmentajien tiukan silmän ja ankaran videoanalyysin kautta. Kiitosta tämä kurssi on saanut siitä, että opittavat asiat käydään tarkasti läpi, niihin käytetään aikaa ja eteneminen tapahtuu sopivan kokoisissa osioissa.

Vol. 2 on selkeästi haastavampi ja rankempi puristus painonnoston harjoitteluun. Kurssilla painonnostoa lähdetään harjoittelemaan jo voimailun kannalta ja mukaan tulevat painonnostolle tyypilliset osasuoritukset sekä apuliikkeet. Tunnit rakentuvat eri teemoihin liittyvistä pääharjoitteista ja niitä tukevista voimaliikkeistä. Tämä kurssi on tarkoitettu jo painonnostoa harrastaneille henkilöille, jotka kaipaavat lisää potkua ja haastetta harjoitteluun. Kovemman nostamisen kautta pääsemme kiinni jokaisen nostajan kehityskohtiin mahdollisten virheiden noustessa pintaan ja pystymme siten antamaan parempaa valmennusta jokaiselle yksilönä.

Henkilökohtainen valmennus on oleellinen osa kurssia vaikka kurssi toteutetaan pienryhmissä. Kurssilla nostaja saa henkilökohtaista valmennusta oman tasonsa mukaisesti ja oppimisen vahvistamiseen hyödynnetään mahdollisimman paljon eri opettamisen keinoja. Tämä takaa sen, että jokainen nostaja oppii varmasti paljon uutta itsestään sekä nostamisesta.

Tulevista kursseista ilmoitamme ”Ajankohtaista” -osiossa.