Perjantai 17.02.2017

Ajanvarauskalenteri

Miksi osallistun CrossFit Games Open:iin?
“My name is Helena. This is the second time I compete because my daughter asked me to. It´s fun when she is competing in USA and I´m here in Finland. This is my second year when practicing CrossFit too. So I’m very excited this time because I think I can do better some stuff. Let’s see ; ) ”

Yllä olevan kirjoitin profiiliini eilen ilmoittautuessani Openiin. Tyttäreni Hanne asuu siis Amerikassa ja on houkutellut minut mukaan – sekä tähän harrastukseen että kisaan. Vuosi sitten oli todella jännittävää ilmoittautua johonkin, mistä ei etukäteen tiennyt yhtään mitään. Olin käynyt on-ramp -kurssinkin vasta marraskuussa. Tutkin Openien sivuilta edellisen vuoden harjoitusten liikestandardeja ja videoita. Totesin, että skaalausten ansiosta pystyisin kyllä halutessani osallistumaan.

Ja se oli niin hauskaa! Workout tehtiin viitenä perjantaina omalla salilla yhdessä kuin mikä tahansa WOD. Salin valmentajat tuomaroivat ja he myös vahvistivat tuloksen Openin sivuille. Aikaerosta johtuen tyttäreni Hanne pääsi tekemään omaa suoritustaan vähintään 7 tuntia myöhemmin kuin minä. Usein kävimmekin siinä välissä pitkän whats’app -puhelun miettien miten workout olisi kannattanut tehdä ja miten Hannen pitäisi lähteä omaan suoritukseensa. Lisämausteena oli vielä se, että hänen anoppinsa oli myös kisaamassa siellä samassa sarjassa kuin minä täällä Suomessa.
Itse kisan kanssa kävi niin kuin juoksukilpailuissakin: numerolappu rinnassa ei voi keskeyttää tai hiippailla. Ihan hitsin paljon jännitti etukäteen joka viikko. Viikonlopun aikataulut määräytyivät viiden viikon ajan niin, että varmasti pääsisin kisaamaan joko perjantaina aamu tai ilta – tai viime tipassa vielä sunnuntaina. Itse suoritus oli aina vähän arvoitus kun ei ollut mitään kokemusta edes painoista ja omasta suorituskyvystä. Hirmuisesti auttoi jos valmentaja ehti sanoa rauhoittavan sanan ennen kellon käynnistymistä. Ja tsemppi oli suorituksen aikana tietysti tarpeen kun melkein kuin sumussa yritti vielä tehdä jotain.

Nyt jo toista kertaa tulemme siis kisaamaan tyttäreni kanssa samassa kilpailussa omissa sarjoissamme, skaalattuna tai rx. Tälläkin kerralla kilpailemme maapallon eri puolilla. Lisäksi jos kaikki menee suunnitellusti niin Hanne tulee yhtenä perjantaina Suomeen ja meidän salillemme. Sitten tehdään workout yhtä aikaa.

– Helena Aronen 30.01.2017
____________
WOD

Front squat 5 sets of 3.

Afterparty metcon

Jaa artikkeli

Kommentoi

*